Bilskroten, sista anhalten för mina bilar

Jag brukar köpa gamla bilar, väldigt billigt och köra dem i ett par år tills det inte går mer. Det är ganska så populärt med den typen av bilar ändå. När jag är ”klar” med bilen så brukar jag lämna den till en bilskrot i Karlstad om jag inte får sålt dem. Men vissa människor vill köpa bilar som inte fungerar, det är en hel del hobbyracerförare som köper bilar för att renovera dem. Jag tror att de framförallt vill åt karossen och de fundamentala delarna på bilen. Därefter tror jag de installerar allt nytt, nya däck, ny växellåda, styrning och motor. Vad jag tycker är bra med de äldre bilarna är att de är så otroligt billiga att äga, de flesta av mina bilar är fria från bilskatt på grund av deras ålder. Alltså är de över 30 år gamla. Då kan jag i princip köra bilen gratis i ett par år. Men som sagt så har jag god relation med en bilskrot i Karlstad. Den heter Karlskoga Bilskrot och där tar de emot ett stort antal bilar som inte är kördugliga av olika anledningar. Det finns en hel del intressant att se där. Det är mestadels gamla och icke funktionella bilar men det finns också nya bilar som råkat ut för en krock och av den anledningen ska skrotas. Vissa bilar anser inte försäkringsbolagen är värda att restaurera och hänvisar därför till en bilskrot. I utbyte mot bilen på en bilskrot får man ersättning. Karlskoga Bilskrot ligger beläget på ett hänsynsfullt sätt där de tar tillvara på omgivningen och miljön. De tar tillvara på material och metaller som kan återvinnas. Deras bilskrot följer effektiva metoder och system för att underlätta själva bilskrotningen och göra den så enkel och effektiv som möjligt. De finns tillgängliga i Filipstad, Karlskoga, Karlstad och Kristinehamn bland annat.